« BackFull refurbishment and extension of a high-quality villa on Montgo Jávea - Denia

Full refurbishment and extension of a high-quality detached villa on Montgo Jávea - Denia: architecture, design and comprehensive project management.

Our customers had already bought this house in need of renovation with the idea of ​​converting it into a spacious, comfortable and bright villa.

In our architecture, interior design and project management studio, we implemented the architectural project of the extension and complete renovation with the planning of spacious rooms and the opening of large window elements in order to enjoy the fantastic view that the property offers as well as to design wide open interior areas. We integrated an existing patio into this area by opening the facade around a generous floor-to-ceiling window element.

We have integrated the part of the basement, which was previously undeveloped, into the house area with a comfortable connection via an internal staircase, and also established the connection to the outside area and the pool area.

At the request of the customers, a modern Mediterranean villa was created, which retains a contemporary-elegant style in its surfaces and materials.

We were also entrusted with the complete supervision of the construction project and the technical project management.

The installations were completely renovated, we renewed and fully modernized the heating and air conditioning system of the house, the wall and floor surfaces as well as the interior and exterior carpentry work. High-quality sanitary and fittings from national manufacturers as well as quality porcelain floors and wall tiles were installed.

We designed the kitchen furniture, which was made by a kitchen builder, interior furniture and individual pieces were integrated as well as antique doors that give the house a personal touch and character.

The lighting project was developed in harmony with the interior decoration.

The outside area has been redesigned and modernized by us, both in terms of the entrance area, which has been transformed into a representative access area to the villa, as well as through the extension of the terraces, through the creation of shady pergolas that harmonize with the new style of the house. The garden with its retaining walls has been redesigned and updated, as has the pool.

Our customers are very satisfied with the result, we are happy and thank them that they trusted in us to carry out the renovation and modernization of their villa on Montgo in Jávea - Denia.